Дніпропетровский національний історичний музей імені Д.І. Яворницького започаткував проведення низки заходів, направлених на вивчення, популяризацію українських елементів НКС.

Одним з таких заходів став круглий стіл «Українська їжа та традиції її споживання у контексті формування національної ідентичності». Учасники заходу поділилися знаннями про автентичні страви, притаманні нашому регіону, про особливості їх приготування та про посуд, у якому вони готувалися та зберігалися.

Детальніше – за посиланням http://cossackssongs.com.ua/%d1%84%d0%be%d1%80%d0%bc%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d1%8f-%d0%bd%d0%b0%d1%86%d1%96%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d0%be%d1%97-%d1%96%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82/?fbclid=IwAR3caTeAUYjt_4HQrCZUFuxwNTFyHIRQri06o4Nq-WoTqonuxm1u4sJlOis