Музей дитинства відкрився у Дніпрі в минулому році. У ньому зібрані сотні дивовижних експонатів, що пов’язані з іграми, іграшками, одягом та багатьма іншими предметами, що оточували людей в дитинстві в 1950-90х роках. Проте і зараз музей продовжує поповнюватись цікавими експонатами. Одним з останніх є дерев’яний коник – гойдалка, що був виготовлений у 70-80-х років ХХ ст.

«Музей працює для відвідувачів вже 6 місяців і з кожним днем наша колекція збільшується. Нещодавно ми отримали новий подарунок від наших відвідувачів!

Це дерев’яний коник-гойдалка 70-80-х років ХХ ст.

Такі коники-гойдалки людство знало з давніх-давен. Вони були навіть в Давній Греції.

Ця іграшка витримала випробування часом і сьогодні є дуже популярною серед малечі!

Наш коник має спеціальну спинку задля комфорту та безпеки дитини й виконаний повністю із дерева. Такі коники виготовляли в декількох містах колишнього СРСР, включаючи Ригу. Але ризький коник має декілька відмінностей у конструкції кріплення лиж.

Такі коники були бажаним подарунком, а іноді за ними треба було «побігати». Іноді навіть доводилось їхати у столицю, аби придбати дитині таку іграшку. Що цікаво, саме цю гойдалку можна знайти й за кордоном: Бельгія, Фінляндія, навіть Ізраїль! Наш коник займе почесне місце в експозиції музею!».