Віртуальні екскурсії стали новим світовим трендом, адже цифровізація музейних експозицій має соціальний характер, оскільки відчиняє двері музеїв у тому числі і для осіб з обмеженими можливостями. А в умовах воєнних дій створення віртуальних екскурсій – це ще і засіб зберегти нашу історію для нащадків.

У Дніпропетровській області працює 31 музейний комунальний заклад та 86 музеїв на громадських засадах.  До конкурсу долучилися 11 учасників з різних громад області – це місцеві музеї, навіть ліцей та бібліотека.

Переможці були визначені практично одноголосно та нагороджені сертифікатами на отримання субвенції від депутата обласної ради Лілії Гиренко для покращення своєї діяльності. Ними стали: Межівський історико-краєзнавчий музей, Петриківський музей етнографії, побуту та народно-прикладного мистецтва та Томаківський народний історико-краєзнавчий музей. Всі інші учасники отримали призи від обласної ради і членів журі.

З віртуальними екскурсіями музеїв Дніпропетровщини – переможців та учасників першого конкурсу „Мандруємо Дніпропетровщиною” можна ознайомитися за посиланням http://tourism.dp.gov.ua/tourism/virtualniy-turyzm/